De Steltenberg ligt in het landelijke Terwolde nabij de Hanzesteden Deventer, Zwolle , Zutphen en op zo’n 20 km afstand van Apeldoorn. Terwolde is een oud dorpje met ongeveer 2000 inwoners. Het ligt aan de oostzijde van de Veluwe en de rivier de IJssel kronkelt langs de uiterwaarden en dijken door het landschap. De historische binnenstad van Deventer ligt op fietsafstand. Deze 5e evenementstad van Nederland organiseert gedurende het gehele jaar allerlei evenementen voor jong en oud. Ook Paleis het Loo,  de Apenheul,  dierentuin Burgers Zoo, en pretpark De Julianatoren zijn dichtbij.
Tevens zijn er 2 grote wellnesscentra  in de buurt waar u heerlijk van een dagje wellness kunt genieten.

De omgeving van Terwolde en de prachtige natuur is uitstekend per fiets of wandelend te ontdekken. Een bezoek aan een van de leuke dorpjes als Twello, Epe of Vaassen is ook zeker de moeite waard. Wil je lekker uit eten? Dan kun je heel goed in Terwolde, Twello of in één van de vele restaurants in de omgeving terecht.

In ons huisje vind je meer ideeën en tips.

Hieronder hebben wij een aantal van de diverse activiteiten/bezienswaardigheden, uitstapjes en interessante links in de omgeving voor u op een rijtje gezet.

Apenheul
Natuurpark berg en bos
Koningin Juliana toren
Paleis het Loo
Kievitsveld (zwemmen, zonnen en recreëren)
Recreatiegebied Bussloo( zwemmen, zonnen en recreëren)
Thermen Bussloo
Luchthaven Teuge
Wellnessresort de Veluwse bron
Kasteel Cannenburch Vaassen
Recreatiepark/Forellen kwekerij ‘t Smallert
Blote voetenpad Twell
www.voorst.nl
Fietsverhuur Profile Hafkamp
High Tea
Golfen
Diverse musea, stadswandelingen in Deventer
Diverse restaurants