Vakantiehuis/gastenverblijf

Welkom op de site van De Steltenberg. Onze luxe vakantiewoning in het landelijke Terwolde, nabij Hanzestad Deventer  en op 20 km afstand van Apeldoorn. Een heerlijke plek om  enkele of meerdere dagen tot rust te komen. De Steltenberg is geschikt voor maximaal 5 personen.

Voormalige hooischuur

De Steltenberg is een voormalige hooiberg gelegen op ons erf. Hierop staan ook de boerderij, een oude stenen schuur en een bakhuis. Allen hebben de gemeentelijke monumenten status. In 1997 kwamen wij hier wonen en zijn wij eerst met de restauratie van de boerderij begonnen. In 2003 ontstonden de plannen  om de boerderij met de diverse gebouwen, waaronder de steltenberg in samenwerking met provincie en gemeente te restaureren. Uiteindelijk is in 2010 het besluit genomen deze plannen uit te voeren waarbij de voormalige hooischuur onder begeleiding van een architect een nieuwe bestemming kreeg als luxe vakantie woning.
Het gebouw bevat vele authentieke elementen maar biedt hedendaags comfort.

Activiteiten in de omgeving

Het geheel ligt tegen de dijk waar achter zich de uiterwaarden en de IJssel bevinden. De prachtige natuur kunt u uitstekend per fiets of wandelend ontdekken. In het weiland grenzend aan de steltenberg kunt u zo op een van de “klompenpad” wandelroutes instappen.
De historische binnenstad van Deventer ligt op fietsafstand van de steltenberg. Deze 5e evenementenstad van Nederland organiseert gedurende het gehele jaar allerlei evenementen voor jong en oud. Ook paleis Het Loo, de Apenheul en de Julianatoren zijn dichtbij.
Tevens zijn er 2 zeer goede sauna’s in de buurt ( “Thermen Bussloo” en de “Veluwse Bron”)

Wilt u tijdens uw vakantie genieten van rust, ruimte en comfort in een sfeervolle accommodatie, dan nodigen wij u van harte uit in de Steltenberg.